Caută pe Germado.com:

septembrie 05, 2012

Fructe si legume in germana


În această lecţie veţi învăţa denumirile fructelor si legumelor în limba Germană.Cu ajutorul tabelelor noastre vă veţi îmbunătăţi vocabularul German atunci când vine vorba de cele mai comune: fructe şi legume. Fiecare tabel pe coloana a treia conţine pronunţia cuvintelor în limba Germană.


Fructe (Obst) în Germană:Ştii cum se spune "piersică" în limba Germană? Tabelul de mai jos te va ajuta să înveţi denumirile în limba Germană a celor mai comune fructe.

în Românăîn GermanăPronunţia / Se citeşte:
ananasuldie Ananasdi ananas
bananadie Bananedi banane
capşunadie Erdbeeredi erdbea
cireaşadie Kirschedi chirşe
dovleaculder Kürbisdea chiur-bis
lamâiadie Zitronedi ţitrone
lamâia verdedie Limonedi limone
mărulder Apfeldea apfăl
măslinadie Olivedi olive
paradie Birnedi birne
piersicader Pfirsischdea pfir-ziş
portocaladie Orangedi oranje
struguriidie Traubedi traube
zmeuradie Himbeeredi himbeaLegume (Gemüse) în Germană:Cum spuneţi "legume proaspete" în Germană? adjectivul "proaspăt" în limba Germană este cuvântul "frisches" (pronunţia : frişe), dacă vrem să spunem "legume proaspete" în Germană vom alătura adjectivul "frisches" de substantivul "Gemüse" (pronunţia : ghemiuse) şi vom obţine propoziţia: frischese Gemüse.

Ştii cum se spune "morcov" în limba Germană? Tabelul de mai jos te va ajuta să înveţi denumirile în limba Germană a celor mai comune legume.

în Românăîn GermanăPronunţia / Se citeşte:
cartofuldie Kartoffeldi cartofăl
castraveteledie Gurkedi ghiurke
ceapadie Zwiebeldi ţvi-băl
conopidader Blumenkohldea bliumăn-col
fasoleadie Bohnedi bone
fasolea verdedie grünen Bohnendi griunăn Bone
mălaider Maisdea maiz
mazăreadie Erbsedi erbze
morcovuldie Karottedi carote
ridicheader Rettichdea ret-tih
roşiadie Tomatedi tomate
salata verdeder Salatdea zalat
varzader Kohldea col


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Pagini populare:

Alfabetul si pronuntia in germana
In aceasta lectie oferita de Germado.com veti invata alfabetul...

Numerele si numeralul in germana
In aceasta lectie oferita de Germado.com veti invata numerele...

Cuvinte in germana
Germado.com va ofera o lista ordonata alfabetic a celor...

Expresii si formule de salut in germana
Salutari sau mai bine zis Grüße. In aceasta lectie oferita...

Zilele saptamanii in germana
In aceasta lectie oferita de Germado.com veti invata zilele...

Întrebări frecvente:

Aş vrea să ajut comunitatea, ce îmi recomandaţi? Dacă doriţi să fiţi de ajutor pentru persoanele care vor să înveţe limba germană vă recomandăm să lăsaţi comentarii folositoare la articolele găsite pe Germado.com

Ce înseamnă "comentarii folositoare"? Un exemplu de comentariu ce poate fi de folos ar fi să scrieţi extra propoziţii ajutătoare în articolele de dicţionar sau să oferiţi sfaturi în lecţiile de curs.

Îmi place Germado.com aş vrea să cumpăr cartea. Aş vrea să cumpăr dicţionarul. Aveţi un format PDF sau ceva de acest gen la vânzare? Site-ul nostru Germado.com a fost creat pentru a ajuta utilizatori online sa înveţe gratuit limba germană prin intermediul internetului, nu suntem un magazin online, nu promovăm propria carte sau alte cărţi. În concluzie, nu avem la vânzare nici un produs din cele menţionate mai sus, deoarece, nu-i ăsta scopul site-ului nostru, dacă doriţi să învăţaţi limba germană cu noi o puteţi face prin intermediul internetului fără să plătiţi un cent.

Dacă studiez şi învăţ cursul de limba germană de pe acest site îmi garantaţi ca voi şti limba germană? Nu oferim nici un fel de asigurări sau garanţii, acest site îşi doreşte să fie un ajutor pentru persoanele dornice să înveţe limba germană dar nu asigură sau garanteză nimănui nimic. Normal ar fi să vă îmbunătăţiţi cunoştinţele de limba germană dacă învăţaţi articolele prezente pe acest site, dar pot exista şi persoane cărora site-ul nostru să nu le fie de un real folos, totul este în funcţie de persoană.

Aş vrea să donez o sumă de bani pentru Germado.com, ce paşi trebuie să urmez? Nu avem implementat un sistem de donaţii, deoarece, momentan nu dorim să primim nici un fel de donaţii de la vizitatori noştri.

Site-uri si pagini web recomandate:

Edvog.com - Health and MedicineScience and TechnologyLanguages and Cultures, Engledo.com - Invata engleza onlineDictionar roman englez, Germado.com - Invata germana onlineDictionar roman german, Inglao.com - Aprender inglés online, Englisco.com - Englisch online lernen, Invata-rapid.com - Invata engleza onlineInvata germana onlineInvata franceza online